Hollands Kroon

Woningbehoefte Hollands Kroon pijnlijk groot

Advertentie:

Anna Paulowna – Parkeren was woensdagavond rond de Keijzershoff in Anna Paulowna nog slechts op grote afstand mogelijk. Bij de Keijzershoff stond inmiddels een flinke rij voor de deur die zich voortzette in de lange aanloop gang naar de centrale zaal. De zaal waar Woningstichting Anna Paulowna haar woningbouwplannen presenteerde was volkomen afgeladen met geïnteresseerden.

De plannen die werden gepresenteerd op grote tafels hadden betrekking op de Burgemeester Mijnlieffstraat, de Sportlaan en de Molenvaart. Daarnaast was er veel belangstelling voor de ontwikkeling van ‘Het Polderpark’, een gebied van 2,8 hectare tussen de Molenvaart en de Kruiszwinsloot in Anna Paulowna. Hier worden 31 sociale huurwoningen en 10 bouwkavels gerealiseerd. Naast een vertegenwoordiging van Woningstichting Anna Paulowna en Gemeente Hollands Kroon was ook de betrokken architect van bureau INBO aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Pijnlijk
Ben Broxterman, directeur van woningstichting Anna Paulowna, gaf aan “zeer aangenaam verrast” te zijn door de enorme opkomst, maar constateerde tegelijkertijd dat de woningbehoefte nog pijnlijk groot is. Het woningtekort terugdringen is een van de uitdagingen van Woningstichting Anna Paulowna. “Op diverse locaties bouwen we daarom nieuwe woningen, maar de behoefte is enorm, zowel aan sociale huurwoningen als aan vrije kavels voor de verkoop.”

Broxterman schatte de opkomst na een uur en een kwartier voorzichtig in op ruim 250 geïnteresseerden, hetgeen een conservatieve inschatting leek te zijn. Ook hij heeft de veel gemaakte opmerking vanuit de bezoekers gehoord dat er ‘meer gebouwd zou moeten worden’, maar weet tegelijkertijd dat het complex is doordat woningbouwprojecten met de huidige wet- en regelgeving, inclusief bezwaar & beroep, vaak vele jaren in beslag nemen. Voor het polderpark is er na 16 jaar de hoop en verwachting dat er half februari 2024 een omgevingsvergunning zou kunnen worden afgegeven.

Reactie wethouder Mark Versteeg

“Ik herken het beeld dat door de Woningstichting Anna Paulowna wordt geschetst. De behoefte aan betaalbare woningen in een fijne leefomgeving is groot. Dat geldt voor onze hele gemeente.
We werken daarom hard aan een nieuwe woonvisie met veel maatregelen om te kunnen versnellen. Binnenkort wordt deze ter inzage gelegd zodat inwoners kunnen zien hoe we de eerder opgehaalde input van hun hebben verwerkt. Daarna wordt de visie ter besluitvorming aangeboden. Ondertussen zetten we volop in op de realisatie van bestaande en nieuwe plannen van initiatiefnemers.”

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button