GR2022DH

Den Helder houdt verkiezingsavond in Stadshal

Den Helder – Inwoners van Den Helder zijn op woensdagavond 16 maart welkom bij de openbare verkiezingsavond in de stadshal van theater De Kampanje. De gemeente presenteert de tussentijdse voorlopige uitslagen en de voorlopige totaaluitslag. Ook via LOS radio is de avond (en dus de uitslagen) live te volgen.

In Den Helder doen vijftien politieke partijen mee, waarvan zeven landelijke en acht lokale partijen. In totaal zijn 31 raadszetels te verdelen. Deze zetels worden op basis van het totaal aantal uitgebrachte stemmen verdeeld over de politieke partijen. Zodra de stemlokalen sluiten, begint de telling. Per stemlokaal worden alle stembiljetten gecontroleerd op geldigheid en geteld op partijniveau.

Inwoners van Den Helder zijn vanaf 21.30 uur van harte welkom om met elkaar – en een hapje en een drankje – de verkiezingen en de eerste uitslagen te volgen. De eerste voorlopige totaaluitslag wordt naar verwachting rond 24.00 uur bekend. Ondertussen kunnen de landelijke verkiezingsuitslagen op televisieschermen worden gevolgd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Leuk luisteren hoe we de komende 4 jaar weer belazerd gaan worden

Back to top button
%d bloggers liken dit: