Den HelderPolitiek

Raad akkoord met extra parkeerplekken Schooten Plaza

Advertentie:

Den Helder – Een meerderheid van de gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met het plan om extra parkeerplekken te realiseren bij Schooten Plaza. Ook zal er worden geïnvesteerd in het omliggende groen en in een nieuw fiets- en wandelpad. De Stadspartij diende een amendement in om de extra parkeerplekken uit het plan te schrappen, maar dit voorstel kreeg geen steun.

Volgens Harry van Dongen, fractievoorzitter van de Stadspartij, is er zat ruimte om te parkeren. Hij ziet met eigen ogen dat het in het gebied rondom het winkelcentrum helemaal niet druk is. Het onderzoek waaruit blijkt dat de extra parkeerruimte nodig is dateert al van een aantal jaar geleden. Inmiddels is de situatie volgens Van Dongen veranderd en kan het geld daarom beter volledig in het groen en de andere infrastructuur worden geïnvesteerd. Verschillende raadsleden hebben andere ervaringen met de parkeergelegenheid. Zo stelde Henk Mosk van D66 dat het juist wel heel erg vol staat, zeker in de weekenden.

Onderzoek nog actueel
De vraag voor meer parkeergelegenheid kwam in eerste instantie vanuit de ondernemers uit het Schooten Plaza. De afgelopen jaren was het echter niet mogelijk om meer ruimte te realiseren, omdat er veel ruimte in beslag werd genomen door verbouwingen in de flats aan de oostkant van het winkelcentrum. Wethouder Peter de Vrij liet weten dat er met dit voorstel nu eindelijk invulling word gegeven aan die wens die er al een aantal jaren ligt. De gegevens waaruit blijkt dat er meer parkeerplekken nodig zijn blijven volgens hem actueel. Ook is er eerder in de begroting geld gereserveerd voor de parkeergelegenheid in de Schooten. Met dit plan komen er 34 plekken bij.

Uiteindelijk stemden alleen de Stadspartij en Samen Actief voor het amendement om de extra parkeerplekken te schrappen. Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder liet weten dat hij blij is dat de gemeente dit eindelijk kan leveren voor de ondernemers in de Schooten. Volgens Harmen Krul gaat het om meer dan alleen winkels, er is ook een sociale functie.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button