Overige

Reizend Alzheimer Café in Nieuwe Niedorp

Adverentie

Nieuwe Niedorp – Na twee jaar beperkingen door Corona is opnieuw gestart met het reizend Alzheimer Café in de gemeente Hollands Kroon. Op donderdag 24 maart in het restaurant van Woonzorgcentrum De Trambaan in Nieuwe Niedorp is het Alzheimer Café van 19.30 – 21:00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur met koffie en thee.

Het onderwerp van de avond is Omgaan met Dementie. Wanneer een naaste getroffen wordt door een dementie is dit van invloed op zijn of haar gedrag. Deze veranderingen zijn voor de omgeving niet altijd te begrijpen en daardoor moeilijk om mee om te gaan. Waarom zijn die verandering soms zo ingewikkeld en hoe kan hier zo goed mogelijk mee worden omgegaan? De gastspreker van deze avond is Nel Teeuwisse. Samen met gespreksleider Angelique Vlaar gaat zij hierover in gesprek met de aanwezigen. Verschillende situaties zullen worden behandeld.

Tijdens deze avond is er ruimte voor het uitwisselen van informatie met andere bezoekers en het stellen van vragen aan professionals. Bij de informatietafel zijn voor belangstellenden folders en andere materialen om in te zien.

Mensen met dementie, mantelzorgers, professionals, mensen in opleiding en vrijwilligers in de zorg en overige belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de maandelijkse informatie over deze bijeenkomsten bij b.palsma@alzheimervrijwilligers.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button