Uitgaan

Tweede volkscollege gaat over vrouwenkiesrecht

Den Helder – In verband met het 75-jarig bestaan van de Helderse Volksuniversiteit (HVU) worden drie ‘volkscolleges’ georganiseerd. Volkscolleges werden ooit bedacht met het idee dat ze praktische kennis en inzicht verschaffen in een zich ontwikkelende democratische samenleving.

De HVU streeft ernaar om kennis, inzichten en vaardigheden van volwassenen op een laagdrempelige manier te vergroten en mensen met elkaar in contact te brengen. Dit ter stimulering van persoonlijke groei en participatie in de maatschappij. De Helderse Volksuniversiteit wordt gerund door een klein team van vrijwilligers. Hierdoor kunnen er slagvaardig en betaalbaar cursussen en workshops worden georganiseerd.

Het tweede volkscollege gaat over het vrouwenkiesrecht en wordt in samenwerking met de Historische Vereniging Den Helder gegeven door Afra Carsjens, Marijke Feenstra en Ko Minneboo. Er wordt een beeld geschetst van de ontwikkelingen rondom het vrouwenkiesrecht. Emancipatie en feminisme, zowel binnen als buiten Den Helder, komen ook voor het voetlicht. Dit volkscollege wordt door Ger Lemson ondersteund met beeld en geluid.

De volkscolleges vinden plaats in School 7, Keizersgracht 94. Het volgende is op zaterdag 19 maart van 14:00 – 15:00 uur. De HVU biedt deze volkscolleges gratis aan. Wel graag van tevoren aanmelden via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button