GR2022HK

Verkiezingsdebat in de Cultuurschuur

Advertentie:

Wieringerwerf – Net als in 2018 organiseert de Cultuurschuur in Wieringerwerf ook dit jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen een debat tussen de verschillende in de raad vertegenwoordigde politieke partijen, onder leiding van dagvoorzitter Felix Meurders. Het debat is op maandag 14 maart en begint om 19.30 uur.

Alle partijen krijgen de gelegenheid zich om in een praatje van twee minuten te presenteren. Daarna is het podium van de Cultuurschuur in voor vier sessies voor telkens twee partijen. In de debatten van elk een kwartier is er ruimte voor prikkelende vragen en stellingen aan de wederpartij, waarbij de indeling door loting, verricht door oud-raadsleden Peter Ruyter en Liesbeth Vlietstra, is bepaald.

  1. CDA versus D66
  2. LADA&Anders! versus VVD
  3. GroenLinks versus OHK
  4. SHK versus PvdA

In drie van de vier ontmoetingen wordt het een confrontatie tussen partijen uit de coalitie en de oppositie, volop ingrediënten dus voor geanimeerde debatten. Natuurlijk heeft de dagvoorzitter ook zijn eigen vragen naar aanleiding van de verkiezingsprogramma’s van elk der partijen. Na deze vier debatten is er een korte pauze, waarna vanuit de zaal de vragen kunnen worden afgevuurd op de verschillende partijleiders, verantwoording zal afgelegd worden voor de resultaten in het verleden en toelichtingen worden gevraagd op de visie voor de toekomst.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button