Den HelderSportVideo

Wethouder de Vrij opent Ommetje in Julianadorp (video)

Julianadorp – Wethouder Peter de Vrij opende op 8 maart een Ommetje in Julianadorp. De Ommetjes zijn bedacht door Team Sportservice in het kader van het Sportakkoord. Eerder opende de wethouder wandelroutes in de Schooten. Het is de bedoeling dat elke wijk in de gemeente uiteindelijk een drietal wandelroutes heeft, ter stimulering van het bewegen.

Een stevige wandeling zat er helaas niet in voor de wethouder, hij moest na de plechtigheid meteen door voor een overleg over de opvang van vluchtelingen. Hij gaf echter wel het startsein voor de schoolklas en wandelgroep die op feestelijke wijze de route openden door de route, begeleid door medewerkers van Team Sportservice, te lopen. “Ik heb de route in de Schooten al een aantal keer gelopen en nu vanwege de campagne loop ik ook wat af, natuurlijk” vertelt de wethouder.

Er komen tijdens deze raadsperiode geen routes meer bij, maar de wethouder en gemeente hebben ervoor gezorgd dat er in iedere wijk uiteindelijk routes komen. “We hebben de afspraak gemaakt dat we in elke wijk een Ommetje gaan realiseren. Onze beleidsmedewerkers en Sportservice gaan scherp in de gaten houden dat het gerealiseerd gaat worden en het wordt ook mede gefinancierd door het Sportakkoord” zegt de wethouder. “De Ommetjes zijn een blijvertje!”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button