Hollands KroonPolitiek

Afvaldumpingen bij de Hendsweel in Hippolytushoef, gevolg recycletarief?

Hippolytushoef – De fractie van LADA & Anders heeft politieke vragen gesteld aan het college van de gemeente Hollands Kroon over afvaldumpingen bij de Hendsweel in Hippolytushoef. Achter een berging, grenzend aan de kleine parkeerplaats tegenover de speeltuin, wordt volgens omwonenden constant grofvuil gedumpt. Woningbouwvereniging Beter Wonen zegt dat het komt door het nieuwe recylcetarief. LADA & Anders wil een overzicht van alle meldingen van afvaldumping in de gemeente.

LADA & Anders is door meerdere inwoners benaderd, aldus fractievoorzitter Henk van Gameren. Hoewel de inwoners melding doen van de dumpingen, heeft dit tot nog toe niet gezorgd voor een structurele oplossing: “Telkens wordt hier melding van gemaakt, en wordt het grofvuil uiteindelijk verwijderd. Helaas duurt het soms maar een paar dagen voor de stoep weer vol staat met koelkasten, kano’s, bankstellen en houtafval.”

Woningbouwvereniging Beter Wonen heeft in een reactie aan de partij laten weten dat zij op de hoogte zijn van de dumpingen. Het stukje grond is van hen. De organisatie denkt dat het recycletarief, waarbij inwoners moeten betalen per keer dat zij afval aanbieden, het aantal illegale dumpingen vergroot. Het college zei in december vorig jaar nog dat dit niet het geval was.

Alle dumpingen van de laatste 5 jaar
Van Gameren vraagt het college of zij op de hoogte is van de problematiek en of zij bereid is met Beter Wonen samen te kijken naar een oplossing. Daarnaast wil de partij van de afgelopen vijf jaar een overzicht met alle meldingen van afvaldumping. Ook vraagt LADA & Anders zich af of de opmerking van de woningbouwvereniging over het recycletarief wordt meegenomen bij de evaluatie.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button