Den HelderJeugd

Weekje vakantie voor 25 Helderse gezinnen met klein budget

Den Helder – 25 gezinnen met een klein budget uit Den Helder kunnen uitkijken naar een weekje zomervakantie. De gemeente Den Helder maakt, samen met de Stichting Weekje Weg, vakantieweken mogelijk voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar.

Tijdens deze vakantieweek worden dagelijks activiteiten en dagjes uit georganiseerd, zoals een bezoekje aan Slagharen en een roofvogelshow. Voorwaarde is dat het gezin leeft van een minimum inkomen en dat de gezinsleden samen op één adres wonen in Den Helder. De families worden zelf benaderd door de gemeente.

Peter de Vrij, wethouder armoede: “Den Helder is één van de 15 gemeenten in Nederland die al jaren een ‘Weekje Weg’ mogelijk maakt. We vinden het belangrijk dat ook gezinnen, die anders niet op vakantie kunnen, voor een week zorgeloos uit de dagelijkse sleur breken. Gewoon kunnen genieten van elkaar en van een andere omgeving.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button