Hollands Kroon

Nieuwkomersklas trakteert vrijwilligers op pannenkoeken

Advertentie:

Middenmeer – In het kader van nationale pannenkoekendag begonnen de leerlingen uit de nieuwkomersklas van basisschool De Peppel in Middenmeer vrijdagochtend al vroeg met het bakken van pannenkoeken. Rond het middaguur, toen alle pannenkoeken klaar waren, brachten een aantal leerlingen vol trots een hele stapel pannenkoeken naar het Boetje van Present. Daar zat een tafel vol hongerige bezoekers, die zich van te voren hadden aangemeld, samen met vrijwilligers van Stichting Present klaar om van de lekkernij te genieten.

Het Boetje van Present, wat op steenworp afstand van de basisschool ligt, heeft de actie samen met de school georganiseerd om de eigen vrijwilligers te bedanken en daarnaast mensen die het nodig hebben een gezellige middag te bezorgen. Meer dan dertig leerlingen van de basisschool hebben om beurten de pannenkoeken gebakken. Hier en daar ging er nog wel eens iets mis, maar al met al vonden de leerlingen het zelf heel goed gaan: “ik heb wel 5 pannenkoeken gebakken”, vertelt Yussuf trots.

 

Een klaslokaal in de school werd omgetoverd tot een keuken.

Mira Meihuizen, coördinator bij Stichting Present in Hollands Kroon, vindt het bij de eerste hap al een geslaagde actie. “Voor een aantal kinderen uit de nieuwkomersklas is dit de eerste keer dat zij een pannenkoek eten. Het is natuurlijk enorm mooi dat wij dat voor hun kunnen betekenen, en tegelijkertijd ook nog onze vrijwilligers blij kunnen maken. Die hebben dit hard verdiend”, vertelt Meihuizen. “De taalbarrière tussen de leerlingen en de vrijwilligers maakt het op momenten wat lastig, maar je ziet dat iedereen ervan geniet.”

 

 

Toon meer

Calvin Vliegen

Calvin Vliegen is sinds november 2023 als videoverslaggever/editor werkzaam bij Regio Noordkop. Calvin is bereikbaar via calvin@regionoordkop.nl of telefonisch via 06-27656370.

Wellicht ook interessant

Back to top button