Den HelderPolitiek

Boa’s blijven werk doen zonder wapenstok en pepperspray

Den Helder – De boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) in Den Helder blijven hun werkzaamheden uitvoeren zonder wapenstokken en pepperspray. De PVV-fractie had schriftelijk het verzoek bij B&W ingediend om de standaard uitrusting van Boa’s uit te rusten met wapenstokken en pepperspray, maar het college gaat hierin niet mee.

De PVV had al eerder gevraagd om boa’s standaard uit te rusten met wapenstokken en pepperspray. In november 2018 stelde de fractie hier raadsvragen over. Een jaar later, november 2019, werd een motie ingediend. “Zoals wij eerder aangegeven zijn de door u voorgestelde geweldmaatregelen krachtige instrumenten waar we als overheid zuinig en zorgvuldig mee om moeten gaan. Dat doen wij dan ook als gemeente Den Helder. Wel hebben we onze boa’s uitgerust met extra  beschermingsmiddelen (bril en mondmasker) en blijft ook in deze bijzondere tijd de instructie voor de handhavers gericht op de-escalatie”, aldus het college van B&W.

Trefwoorden
Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button
Close