Politiek

Denk groen en denk mee in Hollands Kroon

Anna Paulowna – Het windmolenpark in de Wieringermeer is een project binnen Hollands Kroon om groene energie op te wekken. De gemeente draagt hiermee bij aan de landelijke opgave om steeds meer groene energie op te wekken, maar er is meer nodig, zoals bijvoorbeeld locaties met omvang waar zonnepanelen geplaatst kunnen worden. De gemeente Hollands Kroon vraagt hierbij hulp en heeft een online vraag tot en met 21 april geopend.

Om de mogelijkheden voor extra opwek van groene energie te verkennen, worden burgers uitgedaagd om mee te denken waar binnen de huidige restricties nog mogelijkheden zijn. Voorbeeld zijn zonnepanelen op daken, geluidsschermen of parkeerplaatsen. Andere ideeën zijn ook welkom op het platform, dat tot en met 21 april geopend is voor suggesties.

Bijeenkomsten
In de gemeente Hollands Kroon vonden in januari en februari bijeenkomsten plaats in Hollands Kroon omtrent groene energie. De uitkomsten van deze bijeenkomsten zijn terug te vinden op het platform. In de tijdlijn krijgt de bezoeker een inzicht over het proces en de uitkomsten van iedere stap. In verband met het Corona-virus en de beperking op bijeenkomsten maakt de gemeente het nu mogelijk mee te denken via het online platform.

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat elke regio in Nederland een Regionale Energiestrategie (RES) opstelt. Hierin staat hoe en waar gemeenten duurzame energie opwekken. De blik hierbij is in eerste instantie gericht op 2030. Voor meer informatie over de RES, het proces en de planning is de website www.energieregionhn.nl beschikbaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button