Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon zoekt jongeren voor corona onderzoeksteam

Adverentie

Hollands Kroon – De gemeente gaat onderzoek doen naar de gevolgen van corona bij de jeugd. Hiervoor wil de gemeente een onderzoeksteam van vijf jongeren tussen de 16 en 23 samenstellen. Zij gaan samen met de gemeente onderzoek doen naar het effect van de coronacrisis op hun leeftijdsgenoten. Specifiek zal er worden gekeken naar eenzaamheid en welzijn, sport en cultuur en inkomen en schulden.

De gemeente roept alle jongeren met interesse in sport, de culturele sector, online media, de politiek en zorg op zich aan te melden. De input van jongeren is volgens de gemeente nodig voor een juist inzicht in de behoeften van de jeugd: “Om de wensen van de jeugd te ontdekken hebben we natuurlijk de jeugd nodig”, aldus de gemeente.

Het onderzoeksteam start half april en blijft tot half augustus actief. Per week kost het de deelnemers ongeveer vier tot acht uur van hun tijd. Hier krijgen de jongeren ook iets voor terug: “Je doet veel ervaring op in onderzoeken en samenwerken. We bedanken je met een leuk cadeautje en een bewijs van deelname”, zo schrijft de gemeente. Hollands Kroon wil het onderzoek volgend jaar en over twee jaar wederdom uitvoeren. Aanmelden kan via het contactformulier.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button