Hollands KroonPolitiek

PvdA: Verhoog bijstandsnorm voor energietoeslag

Hollands Kroon – De PvdA vraagt aan het college van de gemeente Hollands Kroon of zij wil overwegen de bijstandsnorm om in aanmerking te komen voor de energietoeslag van €800,- te verhogen naar 130 procent. Op dit moment kunnen inwoners die tot 120% van de bijstandsgrens verdienen aanspraak maken op de tegemoetkoming.

“De energiekosten zijn de afgelopen maanden flink gestegen en we voelen dit in de portemonnee. Voor veel inwoners in Hollands Kroon is het elke maand de eindjes aan elkaar knopen. Niet alleen voor inwoners met een uitkering maar ook bijvoorbeeld inwoners met 1 of meerdere banen die het minimumloon verdienen”, zo schrijft raadslid Paul Medema. Vanuit het Rijk hebben gemeenten middelen gekregen om inwoners die tot 120% van de bijstandsnorm verdienen eenmalig €800,- uit te betalen.

De PvdA vraagt zich allereerst af hoe de gemeente iedereen die recht heeft op de toeslag gaat bereiken. Inwoners die bekend zijn bij de gemeente krijgen het bedrag automatisch uitbetaald, maar dat is bij lang niet iedereen het geval. Deze mensen moeten zichzelf melden bij de gemeente. Daarnaast denkt de partij dat er inwoners zijn die meer dan de 120% norm verdienen maar een bijdrage ook goed zouden kunnen gebruiken. De PvdA vraagt daarom of het college wil uitzoeken wat de financiële, of andere gevolgen zouden zijn van het verhogen van de norm naar 130%.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. het is al een puinhoop in dit land en dat wordt alleen maar erger als iedereen maar gaat doen waar ze zin in hebben, zo meteen iedere gemeente andere normen en waarden voor zover dat nu al niet het geval is, dan lullen ze over één Europe, nou het is niet eens één land…. wat een versnippering, klote regering

    1. We kunnen er gerust van uitgaan dat alle fracties er zo overdenken dus raadsbreed of wil de PvdA scoren op dit heikele punt die veel gezinnen zal treffen,

  2. Het zal iedere fractie dus Raadsbreed zijn goedkeuring kunnen krijgen, er zijn veel gezinnen die hiermee te maken krijgen. Of wij de PvdA fractie hier zelf mee proberen te scoren?

Back to top button
%d bloggers liken dit: