Den HelderPolitiek

Zijn persoonsgegevens nog veilig bij Woningcorporaties?

Den Helder – De PVV vraagt zich af of de gegevens van de Helderse inwoners nog wel veilig zijn bij Woningcorporaties. Recente berichtgeving over ransomware aanvallen op verschillende Nederlandse woningcorporaties baart de partij zorgen, dus vragen zij het college te inventariseren of dit ook in Den Helder heeft plaatsgevonden.

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat internetcriminelen eind maart de servers van IT-bedrijf The Sourcing Company, dat digitale diensten verleent aan veel woningcorporaties, hebben ‘gegijzeld’. Er zijn daarbij duizenden bestanden met daarin privégegevens van klanten, zoals kopieën van identiteitsbewijzen en bankgegevens, in handen gekomen van de criminelen. De bestanden zijn afkomstig uit 8 verschillende woningcorporaties. Geen van hen is actief in Den Helder.

Ook in Den Helder?
Toch wil de PVV graag weten of er soortgelijke incidenten hebben plaatsgevonden in Den Helder: “De PVV maakt zich wederom zorgen om digitale aanvallen binnen onze gemeente. Tevens is de PVV zeer bezorgd of de privégegevens van klanten bij Helderse woningcorporaties veilig zijn.” PVV raadslid Frank Feeburg vraagt daarbij aan het college of zij bereid zijn om zowel bij de woningcorporaties als bij de Autoriteit Persoonsgegevens na te gaan of woningcorporaties in Den Helder ook last hebben gehad van cyber aanvallen. Feeburg wil ook weten welke bewaartermijn woningcorporaties hanteren voor persoonsgegevens.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: