Recensie

Beautiful Disaster (recensie)

Jamie McGuire is een schrijfster van romantische boeken voor volwassenen. Met Beautiful Disaster beleefde zij in 2012 haar grote doorbraak. In deze roman komen ook de Maddox Brothers voor, waarover zij later een reeks boeken schreef. Eerdere plannen om dit verhaal te verfilmen liepen op niets uit. Regisseur Roger Kumble (After We Collided) is specialist in het maken van romantische films. Hij zette door, schreef het script en regisseerde deze bestseller.

Abby Abernathy (Gardner) is een jonge meid die arriveert in Sacramento om daar naar de universiteit te gaan. Ze heeft haar pokerende vader Mick (Green) in Las Vegas achtergelaten en hem niet verteld waar ze heen ging. Ze trekt in bij haar beste vriendin America Mason (Barer) en moet diezelfde avond al mee naar een bijzonder feest in een soort donkere bunker. Tot haar verbazing worden daar, als hoogtepunt van de avond, straatgevechten georganiseerd. Travis Maddox (Sprouse) is één van de jonge studenten die daar het gevecht aan gaat. Met zijn looks, tatoeages en gespierde lichaam, maar vooral zijn vechtcapaciteiten, weet hij menig meisje te imponeren.

Beautiful Disaster (Triple P Entertainment).
Uitdaging
Ook Abby lijkt bij deze eerste ontmoeting even de kluts kwijt te zijn, maar als ze erachter komt dat hij altijd uit is op One Night Stands neemt zij zich voor nooit voor hem te vallen. Om dat duidelijk te maken gaat ze expres uit met de oudere student Parker Hayes (Bishop). Parker neemt haar na het eten mee naar een tent waar een indrukwekkende straatvechter iedereen uitdaagt om voor geld tegen hem te vechten. De uitdager van de avond is Travis. Als Abby hem zegt dat hij het nooit kan winnen van dat monster daagt hij haar uit. Bij verlies stelt Abby dat hij een maand geen sex mag hebben. Bij winst stelt Travis dat zij een maand bij hem op de studentenkamer komt wonen. Uitdagingen stapelen zich op als ook haar vader haar probeert te vinden en zij uit dat verleden nog een geheim meedraagt.

De kunst van aantrekken en afstoten krijgt hier voldoende aandacht. Virginia Gardner, die we vorig jaar in de film Fall op de 600 meter hoge TV mast zagen, speelt nu de vastbesloten Abby. Ze weet all facetten in de rollercoaster van emoties mooi uit te spelen. Tegenspeler Dylan Sprouse (After We Collided) is de perfecte Travis die weet te imponeren, maar toch ook een gevoelige kant kan laten zien. Libe Barer (Sneaky Pete) is de lieve vriendin America die als steun Abby regelmatig mag opvangen en adviseren. Neil Bishop speelt de grote oudere student Parker, die angst heeft voor de kleinere vechter Travis. Michael Cudlitz (Manifest West) is vader Jim Maddox die respect van zijn vijf wilde zonen weet op te eisen. Brian Austin Green is de vader van Abby die erachter probeert te komen waar Abby is. De combinatie van romantiek en vechtacties maken het verhaal lekker gevarieerd. Daarnaast weet het nog een mooie wending te maken waarmee duidelijk wordt waarom het boek in 2012 zo’n succes was.

Regie: Roger Kumble
Met: Virginia Gardner, Dylan Sprouse, Libe Barer, Bob Estes, Michael Cudlitz, Brian Austin Green, Austin North, Jack Hesketh, Declan Michael Laird, Travor Van Uden, Micky Dartford, Leart Dokle, Neil Bishop, Tihomir Vichen.
Kijkwijzer: 14 jaar

Toon meer

Ad Bak

Ad Bak is de vaste filmrecensent van Regio Noordkop. Eens per week bezoekt hij Kinepolis in Den Helder voor een verslag van een nieuwe rolprent. De recensies worden doorgaans op zaterdagochtend online gezet.

Wellicht ook interessant

Back to top button