Sport

Dames Den Helder Suns naar halve finale play-offs

Advertentie:

Den Helder – De Den Helder Suns dames hebben zaterdagavond op eenvoudige wijze de halve finale van de play-offs bereikt. In sporthal Boshoven in Weert werd BAL wederom met ruime cijfers verslagen. Na de zege in eigen huis, afgelopen dinsdag, brengt dat de stand in de kwartfinale (best-of-three) op een beslissende 2-0 voor de Suns.

In het eerste kwart kon de thuisploeg nog redelijk bijblijven (14-18), maar bij rust was al wel duidelijk dat een stunt er deze avond niet in zat. De pauze werd bereikt bij 23-36 en in het derde en vierde kwart werd de voorsprong voor de Suns alleen maar groter, tot zelfs meer dan 40 punten. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 43-83 en vooral Janiek van Veen was deze wedstrijd trefzeker.

De strijd om de landstitel gaat dus verder met de halve finale en ook die gaat om twee gewonnen wedstrijden. De Suns hebben wederom het thuisvoordeel en beginnen donderdagavond aanstaande om 20.30 uur in sporthal Sportlaan. Ook Grasshoppers en Binnenland wisten zaterdagavond de halve finale te bereiken. De vierde ploeg komt uit een derde beslissende wedstrijd tussen Triple Threat en Topkip Lions.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button