Texel

Ecomare redt pullen van doodgereden eend

Advertentie:

Texel – Een aanrijding op de pontweg kostte een moedereend afgelopen vrijdag het leven. Een voorbijganger was getuige van het ongeluk en wist te voorkomen dat ook haar tien pullen onder de wielen belandden. Inmiddels zijn ze alle tien veilig in de opvang van Ecomare, maar dat had wel wat voeten in aarde.

De getuige van de aanrijding belde Ecomare en hield ondertussen de pullen in de sloot. Zo voorkwam ze dat de kleintjes naar hun moeder liepen en ook overreden zouden worden. Gewapend met een schepnet wisten de dierverzorgers van Ecomare acht pullen terug te vinden en te vangen. Twee waren onvindbaar, vermoedelijk doordat ze zich verscholen tussen de waterplanten. De acht zijn meegenomen naar de Vogelopvang van Ecomare.

De mevrouw die het allemaal had zien gebeuren, voelde zich bezwaard over de achtergebleven twee pullen en ging zaterdag terug om ze te zoeken. Heel bijzonder: zij heeft ze gevonden. Jonge eendjes worden door meeuwen, reigers en ratten als lekker hapje gezien, dus deze twee hebben enorm geluk gehad. Ook zij zijn door de dierverzorgers van Ecomare gevangen en meegenomen naar de Vogelopvang.

Vogelopvang
De eendjes worden in de Vogelopvang van Ecomare verzorgd. Ze hebben tijdelijk gezelschap van een jonge gans. Eenden en ganzen groeien in groepjes op en dit gansje was alleen in de opvang beland. Hij wordt binnenkort naar een ander opvangcentrum gebracht waar meer gansjes zijn, zodat hij met soortgenoten kan opgroeien.

Speciaal voor jonge watervogels heeft Ecomare ‘microfloating’: kleine korreltjes die op het water drijven en alle voedingsstoffen bevatten die de jonge eendjes en gansjes nodig hebben. Ter aanvulling geven de dierverzorgers groenvoer zoals kroos en wat dierlijk eiwit in de vorm van vlokreeftjes.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button