Sport

Handbalsters ZAP verliezen nipt van DSS

Advertentie:

Breezand – De handbalsters van ZAP hebben een 22-23 nederlaag geleden tegen DSS. Het verlies was onnodig voor de ploeg van Baars.

Het begin was stroef, en na tien minuten stond ZAP met 1-0 voor. Trainer Stefan Baars: “DSS kwam niet door onze dekking heen en wij wel bij de tegenstander. We gingen niet goed met de kansen om. Het scenario waar ik vooraf bang voor was kwam uit: het werd een vechtwedstrijd. Daar zijn we niet goed in. Bij ons ging het stroef, en al snel waren we zelf ons grootste gevaar.” Met rust stond het 9-12 in het voordeel van DSS.

Ondanks de achterstand begon ZAP vol goede moed aan de tweede helft. “De tegenstander probeerde ons aanvalsspel te ontregelen door op mandekking te gaan spelen”, zag Baars. “Daar hadden we moeite mee, waardoor DSS langzaam de voorsprong wat kon uitbreiden. Toen we het aanvallend beter doorhadden en ook de dekking wat offensiever ging staan, kregen we steeds meer grip op het duel. We bleven echter te veel aanvallen verprutsen om nog een vuist te kunnen maken. Wel kwamen we nog terug tot 22-23.”

Afgekeurde treffer
Saillant detail, de leidsmannen keurde een zuiver doelpunt van ZAP af. “Een bal die half werd gekeerd door de keepster van DSS rolde daarna het doel in”, zag Baars. “Wij, het publiek en zelfs de tegenstander rekende deze treffer al goed. De mannen met de fluit waren zeer resoluut en floten niet. Een beslissing die voor de eindstand bijzonder discutabel was.” De trainer baalde na afloop flink van de onnodige verliespartij. “We hadden het echter nooit zo ver mogen laten komen. Alleen al de vier gemiste strafworpen hadden ons de winst kunnen opleveren. Dit verlies is geheel aan onszelf te wijten.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button