Sport

Motorcrosser Michel Hoenson komt sterk voor de dag bij seizoenstart

Advertentie:

Anna Paulowna – Het motorcrossseizoen is gestart voor Michel Hoenson uit Anna Paulowna. In beide races kwam hij uitstekend voor de dag.

Hoenson kijkt tevreden terug op de beide races: “Het rijden ging best goed beide dagen. Ze hebben de competitie in Nederland dit jaar aangepast en het prijzengeld verhoogd. Hierdoor staan de Nederlanders die normaal gesproken alleen EK- en WK-wedstrijden rijden of Belgen en Duitsers die er normaal niet bij zijn, ook aan de start. In Boekel wist ik zaterdag op een tiende plaats te finishen van de veertig rijders in de zwaarste klasse (500cc). Dat klinkt misschien minder goed, maar ten opzichte van vorig jaar ging het goed. De rijders waar ik vorig jaar mee moest strijden, kwamen allemaal buiten de top twintig binnen.”

In Oldebroek was de volgende dag een wedstrijd met de naam Dutch Masters of Motocross. Hoenson: “Hier stond ook vijfvoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings aan de start, samen met de wereldkampioen van 2016 Romain Febvre en meervoudig GP-winnaar Calvin Vlaanderen. Daarnaast deden nog vele andere WK- en EK-rijders. Wat betreft snelheid is het vergelijkbaar met een wedstrijd voor het wereldkampioenschap. Het rijden ging zeer goed.”

Achttiende plek
Er waren 47 rijders toegelaten tot het evenement na een kwalificatie training, maar veertig mochten er uiteindelijk meedoen. “Daar zat ik met een 23e plaats gelukkig goed bij”, vertelt Hoenson. “De eerste manche  moest ik een grote valpartij met de start ontwijken en viel ik net buiten de punten. De tweede manche kwam ik wat beter door de rondes heen en toen lukte het me te finishen op een achttiende plek. Voor mij was het de eerste keer dat ik bij zo’n wedstrijd punten haal. Er gaat dit seizoen nog veel gebeuren.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

1 reactie

  1. Goed gereden hoor Michel!! Heel veel succes gewenst dit seizoen. Wat zou het mooi zijn als er eindelijk een crossbaan komt hier in de buurt!!

Wellicht ook interessant

Back to top button