Sport

ZAP-voetballers blijven met lege handen achter tegen Westfriezen

Advertentie:

Breezand – Het blijven moeilijke tijden voor de veldvoetballers van ZAP in de tweede klasse. Het team uit Breezand ging met 0-1 onderuit tegen Westfriezen. ZAP liet zeker in de tweede helft geen slechte indruk achter, maar aanvallend lukte het de ploeg van Marcel Ris niet om een vuist te maken.

ZAP werd geconfronteerd met een tegenstander die veel inzet toonde. Omdat de thuisploeg ook graag een goed resultaat wilde neer zetten, werd het een interessant duel. Beide teams waren in de eerste helft even sterk en er waren weinig kansen aan beide kanten. Vier minuten voor rust maakte Pieter Koopman de 0-1. Doelman Dave Maarsen was kansloos op zijn harde inzet. De ZAP-keeper keepte overigens een uitstekende wedstrijd.

Na de pauze begon het team van trainer Ris zeer voortvarend. De bal werd goed in de ploeg gehouden en aanvoerder Nick Broersen wist zijn manschappen goed te coachen. Westfriezen moest meer en meer verdedigen om overeind te blijven. ZAP had de pech dat zij een onhoudbaar schot op de lat knalden. Daarna liet David Albert zijn klasse zien door een tegenstander met veel techniek te dollen. Vervolgens werd hij onderuit gehaald, maar de arbiter, die er naast stond, verzuimde iets te doen. Zo werd ZAP een zuivere strafschop onthouden. In de slotfase bleef ZAP het wel proberen, maar het zat de thuisploeg niet mee. Zo moest ZAP opnieuw zonder punten terug naar de kleedkamer. Uit de laatste zes duels heeft ZAP slechts vier punten behaald. Het doelsaldo gaat gelijk op met 34 goals voor en 34 goals tegen.

Programma
ZAP neemt het de komende twee weken op tegen twee subtoppers. Eerst op zondag 14 april uit tegen Flevo, een week later thuis tegen FC Uitgeest. Het team van Ris is nog lang niet veilig van degradatiezorgen; de voorsprong op de nummer laatst bedraagt slechts vier punten.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

1 reactie

  1. Onjuist. Ik stond er een meter vandaan en de tackle was volledig op de bal. Goede beslissing van de scheidsrechter, die overigens een prima pot floot.

Wellicht ook interessant

Back to top button