Den HelderHollands Kroon

Autorijlessen gaan door, examens laten nog op zich wachten

Advertentie:

Noord-Holland – Autorijlessen waren een hele tijd niet mogelijk, maar het is eindelijk weer tijd om te lessen. Vanaf maandag 11 mei mogen de autorijlessen, praktijkexamens voor de bromfiets en het motorexamen voertuigbeheersing weer plaatsvinden.

Het RIVM heeft duidelijke regels opgelegd voor de veiligheid van instructeur en leerling. De auto moet na iedere leerling gedesinfecteerd worden, de airco moet uit en je mag met maximaal twee personen in een auto. “In een auto rijden zonder airco wordt in de zomer niet te doen”, stelt Autorijschool Hollands Kroon Wieringerwerf. “Leerlingen en instructeurs moeten met elkaar blijven communiceren over hun gezondheid en de gezondheid van hun naasten. Op deze manier blijft het veilig voor alle partijen. Schermen in de rij auto is niet te doen. De instructeur moet op ieder moment in kunnen grijpen als dat nodig is.”

Het CBR heeft in totaal sinds 16 maart ruim 300.000 examens, rijtesten en cursussen moeten annuleren. Het is dus mega druk. Alle leerlingen die hun examens al gepland hebben krijgen nu dus voorrang. “We nemen zeker nieuwe leerlingen aan, maar we hebben op het moment wel een wachtlijst”, vertelt Arjan Hoekstra van Verkeersschool Istha. Het is bij het CBR nog niet duidelijk wanneer de auto- en trekkerexamens weer van start mogen gaan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button