Hollands Kroon

Lelypark doet mee aan verruiming bezoekregeling

Wieringerwerf – Woonzorggroep Lelypark doet mee aan de pilot verruiming van de bezoekregeling.

Landelijk zijn er 25 ouderenzorglocaties aangewezen om mee te doen aan een pilot om de bezoekregeling te verruimen. Doel van deze pilot is te zoeken naar de juiste balans tussen enerzijds het voorkomen van besmetting en verspreiding van het coronavirus en anderzijds alle aspecten met betrekking tot kwaliteit van leven. Hierbij wordt te allen tijde de veiligheid voor bewoners en medewerkers voorop gesteld.

In Lelypark worden twee vormen van verpleeghuiszorg geboden, kleinschalige zorg voor mensen met dementie en langdurige zorg zonder behandeling. Lelypark voldoet aan de gestelde randvoorwaarden om vanuit onze veiligheidsregio deel te nemen aan deze pilot. “Hier zijn we natuurlijk erg blij mee, aangezien dit mogelijkheden biedt om bezoek toe te laten bij onze bewoners”, aldus Caroline Beentjes, Lid Raad van bestuur Woonzorggroep Samen. “Maar nog belangrijker, we kunnen met onze ervaringen in deze pilot bijdragen aan het zoeken naar de juiste voorwaarden om bezoek voor alle bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland mogelijk te maken.”

Vanaf volgende week zal de pilot van start gaan voor een periode van twee weken. Bij de verruiming van de bezoekregeling gaat het niet om een vrije bezoekersinloop, maar om een bezoekregeling die aan strikte (landelijke) voorwaarden voldoet. Momenteel worden binnen Samen alle details en voorwaarden rondom de bezoekregeling nader uitgewerkt om hier vanaf volgende week zo zorgvuldig mogelijk mee om te kunnen gaan.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button