Cultuur/NatuurHollands KroonVideo

Genieten van de natuur in de Noordkop (video)

Advertentie:

Hollands Kroon – Wim Tijsen, geboren als boerenzoon in de voormalige Wieringermeer, weet bijna alles over de natuur. Hij werkt als coördinator weidevogelbescherming bij Landschap Noord-Holland en in zijn vrije tijd is hij ook altijd met de natuur bezig. Zijn hoofdmoot is toch wel de vogels, maar verder gaat zijn interesse ook uit naar planten, vleermuizen en insecten.

Wim krijgt vaak de vraag hoe het met de vogels in de Noordkop is gesteld. Over het algemeen gaat het met alle soorten ganzen goed. Op een totaal van 200.000 rotganzen zit ongeveer 2.000 op het voormalige eiland Wieringen. Slecht gaat het met de steltlopers, die zich voornamelijk op het Wad bevinden. Debet hieraan is de mens, omdat de steltloper onderweg moeilijk kan foerageren.

“Toch kun je nog volop van de vogels genieten en vooral Wieringen is een uniek gebied, omdat het aan het Wad ligt en de vogels kunnen hier rijkelijk foerageren. Zij komen vanuit het Noorden en onderweg naar Afrika kunnen zij zich hier vol eten en overwinteren”, aldus Wim Tijsen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button