112Hollands Kroon

Bijtgrage hond in beslag genomen

Advertentie:

Anna Paulowna – De politie heeft zondagavond in verband met een aantal bijtincidenten een hond in beslag genomen. Bij deze bijtincidenten is ook een andere hond ernstig gewond geraakt. Het baasje raakte hierbij gewond aan haar hand. Er is aangifte gedaan.

De in beslag genomen hond zal een gedragsonderzoek ondergaan gezien de agressie naar andere honden. Beschikbare camerabeelden spraken boekdelen. De onrust, frustratie en boosheid onder de buurtbewoners is hopelijk verminderd en durven zij hun kinderen weer buiten te laten spelen en hun honden uit te laten.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Het is opvallend om te zien hoe lang het in Nederland vaak kan duren voordat er ingegrepen wordt bij een probleem dat eigenlijk al volledig uit de hand gelopen is. De eigenaar van in dit geval een niet meer te vertrouwen hond krijgt doordat er incident na incident (lees: beet na beet…) plaatsvindt het gevoel na elk incident dat zij of hij steeds meer ruimte krijgt in ´het wegkomen met ontoelaatbaar gedrag´ dan haar of hem zou moeten doen toekomen en wordt daar steeds sterker en brutaler door. De 2e beet wordt namelijk altijd uitgevoerd door de hond maar vindt werkelijk plaats omdat een eigenaar dat toelaat, let wel; dus níét bewust stimuleert maar eenvoudigweg niet door maatregelen tegengaat. Ook de hond wordt sterker en brutaler doordat een juiste correctie uitblijft. Vóórdat een hond besluit te bijten is de schade reeds gedurende langere tijd aangericht en na een eerste beet is er nauwelijks niet meer iets anders te ´repareren´ dan: een nieuwe eigenaar, een muilkorf en in het laatste geval het dier meer ellende besparen. Door de verstedelijking (beton, tft schermen, verkeer) en het verdwijnen van ´achterland´(in Nederland bestaat dat niet meer of je moet de zee zo willen zien) raakte de Hollandse stedeling zijn intuïtie m.b.t. dieren kwijt. Dat het nog zo vaak goed gaat is eigenlijk te danken aan de aard van de hond, die wil namelijk overleven en dat loopt via zijn absolute afhankelijkheid van de mens, zijn eigenaar heeft echter nog maar weinig notie van wat er in hem omgaat en doet hem tegenwoordig zelfs ´een tuigje´ aan omdat dat comfortabeler en makkelijker zou lopen terwijl zo nu juist de laatste teugel uit handen gegeven wordt want naar een stem die geen indruk maakt omdat werkelijke consequenties altijd uitblijven luistert een hond allang niet meer. Net zoals de eigenaar niet meer luistert omdat de politie (in feite is dat natuurlijk weer zíjn ´baasje´) veel te laat of helemaal ingrijpt.

Wellicht ook interessant

Back to top button