Uitgaan

Excursie door Eendenkooi ’t Zand

Advertentie:

’t Zand – Gidsen van Landschap Noord-Holland organiseren zaterdag 20 mei van 14:00 tot 16:00 uur een rondleiding door de Eendenkooi in ’t Zand. Bezoekers kunnen daar genieten van de omliggende natuur en aanschouwen hoe eenden in een eendenkooi worden gevangen.

De deelnemers van de excursie krijgen eerst een kort informatief filmpje te zien. Daarna lopen zij tussen de rietschermen door naar de kooiplas. De rietschermen zijn neergezet zodat de eenden niet schrikken. Vanachter het kijkscherm kunnen de bezoekers het natuurlijke gedrag van de eenden in stilte bekijken.

In de kooiplas zijn staleenden aanwezig die andere eenden aantrekken. Daar zitten soms heel bijzondere soorten tussen. Rondom de kooiplas liggen vier vangpijpen. Vervolgens wordt laten zien hoe de eenden worden gevangen in de eendenkooi. De vogels worden voor wetenschappelijk onderzoek geringd. Ook een wandeling door de natuur rondom de kooi hoort erbij; dat is in het voorjaar een kruidenrijk grasland. Deze excursie is ook geschikt voor kinderen.

Reserveren
Landschap Noord-Holland heeft de voorkeur dat mensen zich vooraf reserveren. Ter plekke aansluiten is mogelijk, maar dan contant en graag gepast betalen. Reserveren kan via www.gaatumee.nl. De Eendenkooi is gevestigd aan de Korte Bosweg 47A in ’t Zand.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button