Den HelderUitgaan

Programma Sail 2023 bekendgemaakt

Den Helder – Het duurt geen zeeën van tijd meer. Van 29 juni tot en met 2 juli verandert Den Helder voor een paar dagen in de thuishaven van tientallen prachtige Tall Ships en 170 historische schepen van het Nationaal Varend Erfgoed. Nu Sail Den Helder 2023 steeds dichterbij komt, is ook het programma helemaal rond. Zowel lokale als nationaal bekende artiesten zullen de bezoekers van Sail Den Helder 2023 entertainen.

Het hoofdpodium van Sail Den Helder, genaamd Sail on Stage, biedt een spetterend programma met voor ieder wat wils. Artiesten als The Dirty Daddies, Wolters Kroes en VAART zullen op dit podium de bezoekers van entertainment voorzien. Dit grote podium is het hart van het evenemententerrein en brengt alle leeftijden samen.

Duurzaamheid en de bescherming van de leefomgeving staan hoog in het vaandel bij Sail Den Helder. De transitie naar duurzame en milieuvriendelijke energiebronnen is dan ook een belangrijk onderwerp. De door de provincie Noord-Holland mogelijk gemaakte GEM-Stage is een innovatief en duurzaam podium met een gebogen dak dat is bedekt met zonnepanelen en een geïntegreerde windturbine. Het podium draait volledig op zelf opgewekte groene energie. De GEM-Stage zal op de Nieuwediepkade komen te staan waar onder andere de Grand Opening van het evenement op donderdag 29 juni zal plaatsvinden.

Entertainment in het Schipperscafé en langs de kade
Het traditionele schipperscafé op Willemsoord biedt ook een podium voor diverse koren, groepen en anderen lokale artiesten. Dit café barst van de gezelligheid en heeft een maritiem decor. Langs de kade nabij de museumhaven van Den Helder zullen oude ambachten tot leven komen tijdens Sail Den Helder 2023. Bezoekers kunnen hier onder andere de zeilmaker, kunstschilder en nettenbreier aan het werk zien. Een bijzondere kans om deze ambachten van dichtbij te bekijken en meer te leren over het rijke maritieme erfgoed van Den Helder.

Naast het programma op evenemententerrein zal Sail Den Helder ook de binnenstad van Den Helder betrekken bij het evenement. Er zullen diverse activiteiten en optredens plaatsvinden in de winkelstraten. Bezoekers kunnen hier onder meer genieten van straattheater en muziek. Het belooft een bruisende en maritieme sfeer te worden in de hele stad. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website van Sail Den Helder.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button