Den HelderZeemacht

Zwemmers Zeemacht succesvol bij Nederlandse Masters Kampioenschappen

Den Helder – In Amersfoort vond gedurende vier dagen de 19e editie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Lange Baan plaats. Meer dan 900 zwemmers uit geheel Nederland kwamen aan de start waaronder elf Masterzwemmers van MSV Zeemacht.

Net als op de korte baan was ook nu Bianca Groot de succesvolste Zeemacht deelneemster met tien individuele medailles. Zij won zilver op de 400, 800 en 1500 meter vrije slag, 200 meter schoolslag, 200 en de 400 meter wisselslag, en won brons op de 50 meter schoolslag, 200 meter vrije slag, 100 en de 200 meter vlinderslag. Ook Suzanne Mosch en Amber van der Kruk wonnen individuele medailles: Amber won het brons op de 200 meter vrije slag en Suzanne het brons op de 50 meter rugslag.

Traditiegetrouw kwam Zeemacht ijzersterk voor de dag met zijn estafetteploegen. De 4×200 meter vrije slag dames estafetteteam bestaande uit Bianca Groot, Jet Kleine, Suzanne Mosch en Amber van der Kruk werd Nederlands Kampioen. De 4×100 wisselslag estafette heren bestaande uit Marco van der Wulp, Boyd Wijkman, Jordi de Nijs en Mees Minneboo werd ook Nederlands kampioen. Datzelfde team won ook het zilver op de 4×50 wisselslag heren.

Bronzen medailles waren er voor de 4×100 vrije slag dames en 4×100 wisselslag dames estafettes met Bianca, Jet, Suzanne en Annette van Dok, de mixed estafette 4×100 meter vrij slag met Amber, Kyra Wesemann, Jordi en Mees, en de 4×50 wisselslag dames estafette bestaande uit Suzanne, Kyra, Bianca en Jet.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button