Politiek

Asielopvang Wieringerwerf niet in overeenstemming met omgevingsplan

Advertentie:

Wieringerwerf – De voorgenomen versnelde asielopvang van het COA van 100 personen bij Van der Valk hotel Wieringermeer is niet in overeenstemming met het tijdelijke omgevingsplan. Dat laat het college van de gemeente Hollands Kroon weten in haar schriftelijke beantwoording op vragen van de VVD fractie.

Er is dus een besluit nodig om van het tijdelijke deel van het omgevingsplan af te wijken. Dit betreft echter een bevoegdheid van het college, omdat een dergelijk project niet is opgenomen in de lijst voor bindend advies van de gemeenteraad. Om die reden wordt het besluit niet voorgelegd aan de gemeenteraad.

Als er in de periode dat het tijdelijke omgevingsplan nog niet aangepast is een handhavingsverzoek van een belanghebbende (bijvoorbeeld een omwonende) binnenkomt, dan zal het college dit zeer serieus nemen. Na zorgvuldig onderzoek zal het college van Hollands Kroon dan binnen de kaders van haar bevoegdheden een besluit nemen, zo laat zij in de beantwoording aan de liberale fractie weten.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button