Hollands Kroon

Oplevering Kindcentrum de Terp een feit

Advertentie:

Wieringerwerf – De drie schoolbesturen van Kopwerk, Surplus en Sarkon hebben dinsdag 7 mei, samen met het bestuur van kinderopvangorganisatie Kappio, hun handtekening gezet onder de oplevering van Kindcentrum de Terp. Sinds maart 2023, toen de eerste heipalen de grond ingingen, is er hard gewerkt aan het gebouw. Aannemers Klaver Giant Groep en De Geus Bouw hebben met trots de sleutels overgedragen.

De gebouwen van de basisscholen Don Bosco (Stichting Sarkon), Het Baken (Kopwerk) en de Triangel (Stichting Surplus) in Wieringerwerf waren verouderd en aan vervanging toe. In 2020 is daarom gekozen om niet voor drie aparte gebouwen te gaan, maar samen één nieuw gebouw te realiseren waarin ook kinderopvangorganisatie Kappio een plek vindt: Kindcentrum De Terp, onderdeel van Campus de Terp.

Inge van der Kooij-Heijerman, directeur van Don Bosco, legt uit dat door deze samenwerking alle talenten en expertises optimaal worden benut, wat het onderwijs versterkt. Er wordt gezorgd voor een soepele overgang van peuters naar kleuters en van groep 8 naar de brugklas. In bepaalde leeftijdsgroepen zijn thema’s en projecten gezamenlijk opgepakt om zo een doorgaande leerlijn te realiseren, wat samenwerking in het aanbod voor kinderen van 0 tot 18 jaar mogelijk maakt.

Doorgaande leerlijn Engels
Kees Overmeijer van De Triangel vertelt over de samenwerking in de afgelopen jaren die de wens voor een doorgaande leerlijn Engels heeft versterkt. Het doel is dat leerlingen bij de overgang naar het voortgezet onderwijs al een basis hebben in de Engelse taal. PO en VO hebben hiervoor samen bijeenkomsten georganiseerd en stappen gezet. De basisscholen hebben gekozen voor dezelfde Engelse methode, wat een gelijke voorbereiding op de overstap naar het VO bevordert.

Freek Steeman van Het Baken belicht een ander samenwerkingsproject, het Duurzaamheidslab in Wiringherlant, waar lessen in technologie en duurzaamheid centraal staan voor kinderen van 10 tot 14 jaar. In het kindcentrum komt een technieklokaal en op de leerpleinen is ruimte voor technologieonderwijs, wat aansluit bij het Duurzaamheidslab.

Het bouwteam
Ook het bouwteam, waaronder Joris Meijer van De Geus Bouw, is trots op dit unieke project. De techniekruimte in het gebouw, met onder andere de warmtepomp, is zichtbaar gemaakt met glazen wanden. Dit biedt dagelijks een leerzame blik voor de kinderen die langslopen.

Hoewel het gebouw nu is opgeleverd, is de inrichting het volgende grote project. De komende periode wordt hard gewerkt om alles voor de zomervakantie gereed te hebben voor de verhuizing. Met de start van het nieuwe schooljaar begint ook officieel het Kindcentrum De Terp.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button