Den Helder

Zwembad maakt weer een stapje richting ‘normaal’

Den Helder – Het zwembad gaat komende week enigszins volgens normaal programma open. Van maandag tot en met vrijdag gaan in ieder geval ’s morgens de deuren weer open vanaf 07.00 uur en kunnen baantjeszwemmers op basis van reservering een half uur zwemmen. Dit zowel binnen als buiten. De werkzaamheden aan het buiten en 25 meter binnenbassin zijn namelijk afgerond.

Doelgroepen, zoals senioren en baby- en peuterzwemmen kunnen ook weer op het zwembad rekenen. Anderhalve meter afstand tot elkaar houden, in kleinere groepen en ander tijdstippen dan normaal. Waar normaal soms twintig tot dertig personen tegelijk een aquasportles volgden, zijn dat nu maar maximaal acht personen tegelijk. Wel is gekozen het aanbod te verbreden door meer lessen achterelkaar te plannen. Bijna alle bestaande doelgroepen kunnen weer terecht en de meeste aquasportlessen kunnen weer worden gevolgd.

Seniorenochtend

Om ook voor de senioren een fijn moment te kunnen organiseren opent het zwembad donderdag alleen het recreatie- en uitzwembassin voor senioren (50+). “We hopen dat ook oudere mensen die gebaat zijn bij het zwemmen en misschien geen andere sportactiviteiten meer kunnen volgen dan weer komen”, laat hoofd zwemzaken Bas Habets weten. “Lekker sporten en daarna heerlijk uitzwemmen en een kop koffie na afloop is weer mogelijk.”

Met ingang van 8 juni is ook weer het 25 meter buitenbassin geopend voor publiek. Vanaf 07.00 uur kan een ieder terecht om banen te zwemmen. Banen zwemmen geschied op reservering en er kan voor een half uur of twee halve uren achter elkaar gereserveerd worden.

Avonden
Voor alsnog blijft Aquacentrum Den Helder in de avonduren gesloten. Het Aquacentrum maakt het voor medegebruikers zoals M.S.V. Zeemacht, Reddingsbrigade en verschillende duikverenigingen mogelijk de gehele accommodatie te gebruiken. Door de sluiting hebben ook deze verenigingen wekenlang geen activiteiten meer kunnen aanbieden aan leden.

Sinds een paar weken zijn de zwemlessen weer aan de gang. Nu al het onderhoud aan de bassins achter de rug is gaan vanaf komende week nog meer kinderen starten met zwemlessen. Helaas moeten alle beginnende zwemles kinderen nog even geduld hebben. Op dit moment is nog de regel dat zweminstructeurs 1,5 meter afstand moeten houden tot de kinderen en is er zelfs het advies vanuit de zwembadbranche om alleen vanaf de kant les te geven.

Helaas is dit bij beginnende zwemles kinderen niet mogelijk. Er valt wel eens een kindje om of durft niet van de kant te springen. Een helpende hand is dan onvermijdelijk. Ook is aanleren van de techniek vanaf de kant erg moeilijk. “We hopen dat deze regel voor zwembaden wordt versoepeld.”

Kleine groepjes
“Wel beseffen wij ons dat als onze instructeurs de kinderen weer gaan zien dat er gelijk heel veel zijn. Zo ziet de juf of meester op de bassischool gemiddeld een klas van twintig tot dertig kinderen. Wij geven aan bijna driehonderd beginnende zwemleskinderen les. Dus de contactkring van de zweminstructeurs wordt ineens een stuk groter. Sowieso beginnen de lessen voor de beginners na de zomervakantie. Hoe weten we nog niet precies. Wat we wel weten is dat we in kleine groepjes starten.”

Kijk voor het rooster tijdens corona crisis op http://aquacentrumdenhelder.nl/nl/openingstijden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button