Hollands KroonVideo

Bewoners Beltstraat schaffen AED aan (video)

Advertentie:

Hippolytushoef – Simone Folkertsma heeft samen met een vijftiental omwonenden aan de Beltstraat in Hippolytushoef een AED aangeschaft. Afgelopen maandag is deze aan de muur van initiatiefnemer Simone bevestigd en is indien noodzakelijk te gebruiken bij noodgevallen.

“Deze AED is zeker nodig in deze buurt, want zo’n vier of vijf keer per maand krijg ik wel een oproep dat er iemand in de buurt problemen heeft. En dan is dit apparaat heel belangrijk, want de eerste zes minuten zijn cruciaal”, aldus Simone. Alleen het gebruik van de AED is niet meer zoals vroeger dat een ieder hem zomaar kan pakken en gebruiken. Nu gaat het allemaal via een app en is hij beveiligd. Iedereen die in het bezit is van een EHBO diploma kan gebruik maken van de app. In noodgevallen krijgen deze app-gebruikers dan een melding en kunnen zij met een code gebruik maken van de AED.

Aanschaf
Simone is de hele buurt af geweest om een bijdrage te vragen voor de aanschaf, want de kosten (€ 1500,-) zijn nogal aanzienlijk. In totaal heeft zij ongeveer € 600,- bijeengebracht en de rest zal zij zelf bijleggen. Diegene die mee hebben betaald krijgen later een gratis EHBO cursus van Simone. Als er nog bewoners zijn die een bijdrage willen leveren kan dat altijd.

Kijk voor meer informatie op de facebook van Simone.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button