Meedoen aan Open Monumentendag 2021?

Hollands Kroon – “Mijn monument is jouw monument”, dit is de slogan van Open Monumentendag dit jaar. In het weekend van 11 en 12 september openen in heel Nederland duizenden monumenten gratis hun deuren. Er worden ook activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, fietsroutes, tentoonstellingen, wandelingen en muziekvoorstellingen. Op de website komt te staan wat er allemaal te zien en te doen is in Nederland.

De gemeente Hollands Kroon wil met een vragenlijst inventariseren, wie een monument opent en wie een activiteit wil organiseren. Er is van alles mogelijk. Het verzamelen van al deze initiatieven is van belang voor de organisatie en zo kan hier ook aandacht aan worden gegeven via de website van de gemeente Hollands Kroon en via de website van Open Monumentendag.

Geen monument toch meedoen?
Om mee te doen met de Open Monumentendag hoeft een historische woning, molen, watertoren, gemaal, schip of museum geen monumentale status te hebben. Ook gebouwen met een bijzonder historisch verhaal kunnen meedoen. Ook wie geen eigenaar is van een monument of pand met een bijzonder verhaal kan meedoen aan de Open Monumentendag door een activiteit te organiseren of een rondleiding te geven. Opgeven van monumenten en/of vrijwilligers kan via de vragenlijst

De gemeente is op zoek naar vrijwilligers voor het Comité Hollands Kroon die willen meedenken en helpen bij het organiseren van de Open Monumentendag.

Mobiele versie afsluiten