Hollands KroonZakelijk

Wit Flowerbulbs ziet toekomst weer vol vertrouwen tegemoet

Hollands Kroon – Het door brand geteisterde bedrijf van Wit Flowerbulbs in de Moerbeek ziet de toekomst weer met vertrouwen tegemoet. De tulpen zijn inmiddels allemaal gekopt en de opbrengst ziet er vooralsnog veel belovend uit, al kunnen de bollen hier in de omtrek gerust wat water gebruiken.

De beregeningsinstallaties draaien op volle toeren om de groei zoveel mogelijk te bevorderen. Wat de opstallen en het interieur betreft gaat alles ook voorspoedig en zal, wanneer de oogst binnenkort van ’t land afkomt, op de cellen na op orde zijn.

Bij de brand is destijds drieduizend vierkante meter vloeroppervlak verloren gegaan. Daar wordt nu een complex van vijfduizend vierkante meter gerealiseerd. Het terrein is inmiddels alweer van asfalt voorzien, en de verloren gegane kuubkisten zijn weer aangezuiverd dus wat dat betreft is Wit Flowerbulbs met z’n werknemers er straks helemaal klaar voor.

Regenen
Het aanhoudende mooie zomerweer dwingt de land- en tuinbouw tot het beregen van hun gewassen. Hebben ze elders in ’t land nog behoorlijk wat regenwater te voorduren gehad, bleef de neerslag in deze contreien van de Noordkop beperkt.

Vooral de pas gekopte tulpen van de firma’s Kolken, Wit Flowerbulbs Groot en Kruijer kunnen water voor het groeiproces prima gebruiken. Voor de aardappelen, diverse kool en sla soorten maar ook andere producten en het grasland is water bij aanhoudende droogte ook zeker van belang. De beregeningsinstallaties zullen dan ook volop draaien om aan de broodnodige behoefte te voldoen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button