Sport

Kennismakingsles golf voor mensen met een beperking

Adverentie

Julianadorp – Putten, chippen, een full swing. Termen uit de golfwereld. Wie een beperking heeft en kennis wil maken met deze sport kan meedoen aan de kennismakingsles op zaterdag 18 juni. Op golfbaan Ooghduyne in Julianadorp geeft Charles Korndörffer in samenwerking met Team Sportservice een clinic.

Jong tot oud met eventuele beperkingen kan tegen een minimale vergoeding meedoen aan de cursus. De groep is maximaal acht personen. Zo kan de professionele golfleraar alle aandacht goed verdelen. Charles Korndörffer: “Ik heb al langer ervaring met lesgeven aan mensen met beperkingen. Ik kan dus goed meedenken in hoe deelnemen voor iedereen mogelijk is. En vind je het leuk, dan kun je een vervolgcursus van vijf lessen boeken. En met een beetje geluk en oefening kun je daar bij de laatste les misschien zelfs al een aantal holes lopen.”

Golf is de derde sport van Nederland. Een sport die iedereen op eigen niveau kan spelen. Door een handicapsysteem kan elke speler samenspelen met iemand van een ander niveau en zo zelfs winnen. “Dat maakt het juist zo’n geschikte sport voor iedereen. Ook als je een beperking hebt. Je speelt op je eigen niveau, maar tegen een ander”, licht Korndörffer toe. De lessen zijn inclusief gebruik van alle materialen. De deelnemer dient alleen nog een emmer ballen uit de ballenautomaat te kopen. De kosten daarvoor zijn twee euro. Genoeg voor de les.

Inschrijven en kosten
De kosten voor de les van een uur zijn tien euro. De les begint om 11:00 uur. Nieuwsgierig geworden? Inschrijven kan op de website of charleskorndorffer@gmail.com.

Lukt inschrijven niet of voor meer informatie? Neem dan contact op met Rina Blondeau van Team Sportservice, rblondeau@teamsportservice.nl of via 0223 684726.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button