Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Lepelaars zoeken op het schor van Balgzand

Den Helder – Het Waddengebied is geliefd onder vogelaars, het is een gebied met een grote diversiteit aan vogelsoorten. Zo is het gebied deze tijd van het jaar populair onder scholeksters, lepelaars en bergeenden. Normaliter is dit gebied afgesloten voor publiek, maar elke maand maakt Landschap Noord-Holland een uitzondering voor een klein groepje mensen tijdens een vogelexcursie. Deze maand is dat op 18 juni.

Verzamelpunt is Natuurinformatiecentrum ’t Kuitje. De excursie begint met een korte introductie over het gebied en daarna volgt de excursie. Er volgt, afhankelijk van het weer, een wandeling (5 km) of fietstocht. Onderweg is een stop bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van het Kooyhoekschor. Het is hoog water om 11.35 uur en veel vogels hebben zich verzameld op deze belangrijke rustplek.

Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Neem een verrekijker mee, indien mogelijk. Reserveren heeft de voorkeur, maar ter plekke aansluiten kan als er contant wordt betaald..

Wanneer: zaterdag 18 juli 2022 van 11.00 tot 13.30 uur
Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje – Oostoeverweg 80 – 1786 PS Den Helder
Nadere informatie en reserveren op de website.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button