Den HelderVideo

1900 wandelaars volbrengen 69e avondvierdaagse van Den Helder (video)

Adverentie

Den Helder – 1900 wandelaars hebben donderdag de laatste etappe van de avondvierdaagse in Den Helder volbracht. Met een stralend zonnetje in de nek liepen alle deelnemers de laatste meters in een gezamenlijke intocht vanaf Willemsoord richting de Dollardlaan. In de Draaikolk kregen de lopers hun medaille uitgereikt.

De wandelaars konden zich inschrijven voor de 5, 10 of 15 kilometer van de avondvierdaagse. Zoals traditioneel eindigden alle lopers met een gezamenlijke intocht. Dit keer niet vanaf de Kanaalweg, maar vanaf de oude rijkswerf Willemsoord. Burgemeester Jan de Boer gaf vanaf het podium het startsein voor de 69e editie van de avondvierdaagse en vertelde dat hij trots is op de wandelaars.

Vanaf Willemsoord liepen de deelnemers met z’n allen richting de Dollardlaan, waar zij in sport- en zalencentrum de Draaikolk hun felbegeerde medaille mochten ophalen. Onderweg werden de vele lopers door hun familie en vrienden beloond met bloemen en snoep. De ene liep pas voor de eerste keer mee, en anderen lopen al decennia mee. Zo wandelt Grea alweer 48e (!) avondvierdaagse.

Marsleider Rutger Wolters blikt met een ‘zeer positief’ gevoel terug op deze editie van de avondvierdaagse. Dit jaar liepen liefst 800 wandelaars mee dan in 2022. Dat komt doordat er vorig jaar nog onzekerheid was vanwege de gevolgen van de coronapandemie, maar ook omdat er voor de hele week lekker weer voorspeld was. Daardoor schreven veel wandelaars zich maandag pas in. Volgend jaar viert de avondvierdaagse haar 70-jarig jubileum en dat zal volgens Wolters niet ongemerkt voorbijgaan. Hij vertelt dat er op verzoek van de militaire wandelaars dan mogelijk zelfs een 25-kilometerloop bijkomt.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button