Den HelderHollands Kroon

Laadtarieven Den Helder en Hollands Kroon nagenoeg gelijk

Adverentie

Den Helder/Hollands Kroon – De tarieven om een auto op te laden in Den Helder en Hollands Kroon verschillen €0,01 van elkaar. In Den Helder kost één kilowattuur gemiddeld €0,49. Inwoners van Hollands Kroon betalen €0,50 voor dezelfde hoeveelheid. Dat blijkt uit een analyse van Independer uit data van Eco-Movement, die alle publiek toegankelijke reguliere laadpalen in beeld brengt.

In Noord-Holland kost het laden van een auto gemiddeld €0,45 per kWh, terwijl het landelijk gemiddeld €0,41 kost om een auto op te laden. Texel staat met €0,52 per kWh op de negende plek als het gaat om duurste gemeenten. In Schagen ligt het tarief op € 0,50.

De kosten voor het opladen van een auto kan sterk variëren per type parkeerplek. Zo kost het opladen in een ondergrondse parkeergarage gemiddeld 16,8% meer dan bij een parkeerplek op straat. Ook op parkeerterreinen en in ‘gewone’ parkeergarages zijn de kosten hoger dan langs de weg (+13,6%).

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button