Defensie

Marine vist 241 kilo aan drugs uit zee in Caribisch gebied

Adverentie

Den Helder – Zr.Ms. Groningen heeft 241 kilo aan contrabande onderschept. De actie vond plaats in de nacht van 4 op 5 juni bij de Bovenwindse eilanden, zo heeft Defensie donderdag bekendgemaakt. Het is de tweede drugsvangst van het patrouilleschip sinds het in het Caribisch gebied opereert.

Het Nederlandse marineschip kwam in actie, nadat het een verdacht vaartuig op zee had gedetecteerd. Hierop werd de achtervolging ingezet. Dit gebeurde op zeer hoge snelheid. De verdachten wisten hierbij te ontkomen, maar gooiden wel hun lading over boord. De pakketten zijn vervolgens uit zee gevist. Het ging om cocaïne en een kleine hoeveelheid marihuana. De drugs zijn overgedragen aan de Kustwacht Caribisch gebied op Sint-Maarten. De partij is inmiddels vernietigd en er loopt nog een onderzoek.

Zr.Ms. Groningen is sinds mei actief als stationsschip in het Caribisch gebied. Het combineert counterdrugsoperaties met het ondersteunen van de kustwacht. Ook levert de Groningen humanitaire hulpverlening als dat nodig is. Eerder deze maand wist het marineschip al ruim 500 kilo marihuana te onderscheppen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button