Hollands Kroon

Politie zoekt onder genot van bakje koffie contact met de burger

Adverentie

Hippolytushoef – Om meer contact te krijgen met de burger heeft de politie de ‘Coppie Koffie’ ingezet. Dit elektrisch voertuig is een ludiek en handig middel om in te zetten in het contact naar de burger.

Het voertuig dat was geparkeerd op ’t Hoekje werd bemand door de wijkagenten Michel Verhagen en Sander Laan. De politie komt op deze manier op een laagdrempelige en actieve manier in contact met inwoners, ondernemers en partners. “Wij hebben leuke contacten gehad en het vergroot de zichtbaarheid en bereikbaarheid van de politie in wijken en buurten”, aldus Sander Laan.

De planning is dat het karretje ‘Coppie Koffie’ aanstaand weekend in Anna Paulowna staat. Of er nog meer plaatsen worden aangedaan is nog niet bekend.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Het is toch bijzonder om te zien hoe wij telkens opnieuw het wiel weer denken uit te vinden. Voor veel sectoren geldt dat overigens, in de zorg sloten bv vrij recent de bejaardenhuizen (wanneer verandert die naam trouwens in iets als; ouderenhotel, leeftijdsdomein, aandachts domicilie of een andere dure naam door een commissie uitgedacht, de naam gaat namelijk al opvallend lang mee) kort daarna kwam men erachter dat thuis verzorgen duurder was en nu is er de patstelling die je vaak voor een eerste grote paniekuitbraak ziet. Ook de zogenaamde hernieuwde toenadering die de politie zoekt, met een hip ´reclame karretje´ om de aandacht te trekken, is opvallend nadat allerlei projecten zoals de herinvoering van ´de wijkagent´, ´de politie op de fiets´, ´meer blauw op straat´ enzovoorts de kloof niet konden dichten maar ook omdat nu juist díé band, die van de beschermheren met de burger volstrekt vanzelfsprekend zou moeten zijn. In het geval dat al niet zo was is er namelijk eerder behoorlijk wat mis gegaan en wel omdat ieder weldenkend mens begrijpt dat de politie direct in verbinding staat met de leefbaarheid die voor een burger zo van belang is en dat de burger degene is voor wie zij haar taak uitvoert. Wanneer de politie dus nota bene in een (ingeslapen) dorp…de straat op moet gaan om toenadering te zoeken tot degene die zij vertegenwoordigt is er langdurig door haar een vreselijk foute koers gevaren. Dit is dus helemaal geen ´avance´ maar een evidente schuldbekentenis die voorlopig niet veel beter belooft. Onder het ´genot´ van een kop koffie…

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: