Defensie

Zr. Ms. Tromp benaderd door Chinese helikopter en gevechtsvliegtuigen

Advertentie:

Den Helder – Een tweetal Chinese gevechtsvliegtuigen heeft vrijdag in de Oost-Chinese Zee het marineschip Zr.Ms. Tromp verschillende keren omcirkeld. Ook werd de NH90-maritieme gevechtshelikopter van het schip tijdens een patrouille benaderd door een tweetal Chinese gevechtsvliegtuigen en een helikopter. Dit zorgde voor een potentieel onveilige situatie. Het voorval vond plaats in het internationale luchtruim, zo meldt Defensie.

Zr.Ms. Tromp voerde patrouilles uit in de Oost-Chinese Zee ter ondersteuning van een multinationaal VN-verband dat toeziet op het handhaven van de maritieme sancties tegen Noord-Korea zoals gedefinieerd in de resoluties van de VN-Veiligheidsraad.

Zr.Ms. Tromp vervolgt haar reis in het kader van ‘Pacific Archer ‘24’ conform planning en is nu op weg naar Japan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button