Hollands Kroon

Drie inwoners vanuit bijstand begeleid naar zelfstandige ondernemerschap

Adverentie

HOLLANDS KROON – In februari zijn 193 uitkeringsgerechtigden via een brief uitgenodigd om mee te doen aan een cursus om zelfstandig ondernemer te worden. Vijf inwoners hebben met behoud van uitkering deelgenomen aan de cursus ‘Bijstand voor zelfstandigen-prestart’ (Bbz-prestart).

Deze cursus duurde een half jaar en de drie dames doen op 10 juli examen met presentatie. Slagen zij hiervoor dan ontvangen zij de benodigde financiering om als ondernemer te starten.

Presentatie
De drie cursisten hebben hun ondernemingsplan opgesteld en mogen deze op 10 juli presenteren. Het ondernemingsplan en de presentatie worden beoordeeld door drie juryleden bestaande uit een accountmanager MKB Rabobank, een vertegenwoordiger van Bureau GT&I en een medewerker van de gemeente. Na een positieve beoordeling van het ondernemingsplan en de presentatie krijgen de cursisten toestemming om als ondernemer aan de slag te gaan. De benodigde financiële middelen die in hun ondernemingsplan zijn opgenomen, worden toegekend als deze onder de voorwaarden en normen van de Bbz-2004 vallen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button