Sport

Goede tijden voor Assorgia en Tesfu

Advertentie:

Luca Assorgia en Filmon Tesfu van SV Sportlust liepen vrijdagavond uitstekende tijden op de 3000 meter in Hilversum. De daar georganiseerde Arena Games vormen een onderdeel van het Nationaal Baancircuit en is voor Assorgia een opstap naar het Nederlands Kampioenschap op de 5000 meter over drie weken in Den Haag.

Als eerste was Tesfu aan de beurt in een minder snelle serie. Hierin liep hij lange tijd samen met nog een loper aan de kop van de wedstrijd. In een laatste zeer snelle ronde van 62 seconden nam hij veel afstand en finishte in een persoonlijk record van 8.25.66, vijf seconden sneller dan zijn oude PR. Uiteindelijk goed voor een 13e tijd overall.

Ook Assorgia liep een PR, ondanks de regen en wind tijdens de race. Hij liep in de snelste serie naar een tiende plaats in 8.22.35, een verbetering ook van zijn Clubrecord. Volgende week wordt er deelgenomen aan een wedstrijd in Rotterdam.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button