Den Helder

Noodlot treft 22-jarige Helderse

Advertentie:

De pas 22-jarige Helderse ex-judoka Kim Akker is zondag in Mexico om het leven gekomen bij een gasexplosie. Dat meldt de Judobond Nederland maandag.

“Judo Bond Nederland heeft het trieste bericht ontvangen dat in haar woonplaats Playa del Carmen in Mexico Kim Akker is omgekomen. De pas 22-jarige Akker overleed zondag aan de gevolgen van een gasexplosie die vrijdagochtend in haar huis plaatsvond. De uit Den Helder afkomstige Akker was drievoudig Nederlands kampioen bij de senioren en vertegenwoordigde Nederland onder andere bij de EYOF in Utrecht en op de EK junioren. Van september 2016 tot het voorjaar van 2018 zat Akker in de nationale selectie die fulltime traint op Papendal. Aanhoudend fysiek ongemak dwong de lichtgewicht te stoppen met topsport. Na haar afscheid van de topsport vertrok Akker voor werk naar Mexico.”

Het bestuur, medewerkers, staf en leden van de nationale selectie wensen de ouders van Kim, familie en vrienden veel sterkte bij dit ondraaglijke verlies. Uiteraard sluit LOS Den Helder zich hierbij aan.

Kim zal in Playa del Carmen worden gecremeerd waarna haar as met haar ouders zal terugkeren naar Nederland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button