Knotsgekke wedstrijd tussen DWOW en FC Den Helder kent geen winnaar

Wieringerwerf – De veldvoetballers van FC Den Helder zijn zondag uit tegen DWOW niet verder gekomen dan 4-4. Het duel in de derde klasse verliep zeer wonderlijk. Zo kon DWOW sterk terugkomen van een grote achterstand.

Op een zeer slecht bespeelbaar veld begon FC Den Helder overtuigend tegen het laagstaande DWOW. De 0-1 lag er al vlot in na een prachtig afstandsschot van Tom van Zandwijk. DWOW liet zich niet geheel onbetuigd en antwoordde met een schot op de paal. Daarna was het FC Den Helder wat de klok sloeg. Met een aantal vlot lopende aanvallen liep het uit naar 0-3, met dank aan de zeer scherpe Mexx Bais. DWOW scoorde nog wel 1-3 via Rick Buisman, maar Bais scoorde daarna de 1-4. Daarmee voltooide hij zijn hattrick.

Daarna ontspon zich een soort kick and rush vechtvoetbal, waar Den Helder niet goed mee omging. Zo werden er achterin een paar grote fouten gemaakt. DWOW profiteerde twee keer en wist nog voor rust de 3-4 via Martijn van Oers en Buisman op het scorebord te krijgen.

Comeback
De tweede helft gaf hetzelfde beeld, en ondertussen sloop er ook veel irritatie in het elftal van Den Helder. Dat met harde overtredingen als gevolg en veel gemopper op de scheidsrechter. Dit alles kwam het spel niet ten goede en vlak voor tijd wist DWOW zelfs uit een corner de gelijkmaker te produceren. Tom Bink was de schutter. Aron Swart van Den Helder ontving nog rood omdat hij te fel reageerde, nadat hij hard onderuit was gehaald.

Ver in blessuretijd leek DWOW er nog met de winst ervan door te gaan, maar doelman Jelmer Philip wist de spits met een fantastische redding van het scoren af te houden.
Zo laat FC Den Helder laat wederom tegen een laaggeklasseerde tegenstander punten liggen. Bij DWOW was er terecht trots over het sterke terugkomen. Het wrange is wel dat het team van de bewogen Edwin Wittink nu onderaan staat. De achterstand op naaste concurrent SEW is slechts één punt. Laten beide teams uitgerekend zondag 17 december tegen elkaar in Wieringerwerf spelen.