Hollands KroonPolitiek

Belbusvereniging Noordkop op de juiste weg

Adverentie

Anna Paulowna – De gemeenteraad Hollands Kroon heeft het eindrapport Belbusvereniging Noordkop aangenomen. Om het bestaansrecht van de Belbusvereniging Noordkop te kunnen waarborgen, is het van belang om het bestuur te verjongen. Verder heeft de vereniging een financieel luxeprobleem, want het maximum van de algemene reservepot van de vereniging is vastgesteld op een bedrag van € 120.000,- en momenteel staat een reservebedrag van € 97.000,- op de balans.

De gemeente Hollands Kroon dient volgens de toetsingskamer de algemene reservepot goed te blijven monitoren de komende jaren. Als suggestie heeft de toetsingskamer meegegeven, om bij het aangaan van nieuwe leasecontracten voor het wagenpark van de Belbusvereniging, dat dit wellicht samen kan vallen met de geleasete dienstauto’s van de gemeente om mogelijke korting te krijgen bij een grotere afname.

Vanwege de trend van de toenemende vergrijzing (80-plussers) en het aantal dementerenden de komende vijf tot tien jaar is het van belang dat naar oplossingen wordt gezocht om de dienstverlening van de Belbus zo optimaal mogelijk te houden. Goede vervoersmogelijkheden zijn belangrijk voor de leefbaarheid in Hollands Kroon. De Belbusvereniging is een aanvulling op het de bestaande vervoer in Hollands Kroon. De Belbus werkt met vrijwillige chauffeurs en is een vorm van besloten vervoer, omdat zij werken met een lidmaatschap.

De gemeenteraad heeft tot slot aangegeven de Belbusvereniging, de vrijwilligers en het bestuur te waarderen.

Toetsingskamer
De toetsingskamer bestaat uit een aantal raadsleden. Zij kiezen, in overleg met de raad, minimaal twee beleidsterreinen per jaar uit die onderzocht worden om te bekijken of het afgesproken beleid goed wordt uitgevoerd, het zogenaamde ’toetsen van het beleid’. De toetsingskamer bestaat uit Reginald Visser (CDA), Jip Pankras (SHK), Enno Bijlstra (VVD), Johan Paul de Groot (CU), Henk Jan Wittink (OHK), Lilian Peters (GL), Sylvia Buczynski (PvdA) en Maarten Versluis (D66).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button