Overige

Biometrie op kantoor kan zorgen voor extra veiligheid

Advertentie:

Wij zijn steeds meer bezig met nieuwe manieren van veiligheid creëren, zo ook op het kantoor. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van biometrie op het kantoor. Dit heeft te maken met technologische ontwikkelingen en gebruiksvriendelijkheid. Alleen wat houd dit precies in? In dit artikel legt SKEPP je precies uit wat je mogelijkheden zijn van biometrie op het kantoor voor extra veiligheid.

Extra veiligheid met het gebruik van biometrie
Enkele voorbeelden van biometrie zijn een vingerscan of een face id. Op kantoor kunnen dit soort vormen van biometrie zorgen voor meer veiligheid. Middels een vingerscan of face id weet je precies wie zich in het kantoorpand bevindt. Je kunt ervoor zorgen dat niet iedereen zomaar je kantoorruimte binnen kan komen. Daarnaast kun je makkelijk checken of iedereen het pand heeft verlaten bij een calamiteit.

Beveilig je belangrijke bestanden en devices
Vaak worden bestanden en devices beveiligd met dezelfde wachtwoorden of pincodes. Dit zorgt voor grote risico’s. Bij het gebruik van face id kun je ervoor zorgen dat bepaalde informatie uitsluitend bij de juiste mensen terecht komt. Zowel bij een face id als een vingerafdruk wordt het onmogelijk om zomaar in te loggen in de computer van iemand anders.

De nadelen van biometrie op kantoor
Bij het implementeren van biometrie op het kantoor moet er ook worden gekeken naar de beveiliging van het biometrische systeem. De gegevens die het systeem verzameld om alles goed te beveiligen moet natuurlijk waterdicht zijn, anders loopt men de kans dat persoonlijke gegevens uitlekken. Naast de beveiliging van het biometrische systeem kunnen de kosten van het systeem ook behoorlijk hoog oplopen. Hierbij is het van belang om te kijken naar de precieze prioriteiten alvorens een aanschaf wordt gedaan.

Is bij jou op kantoor biometrie al toegepast?
Vaak zie je dat er al enig vorm van biometrie wordt gebruikt op kantoor, de ene keer gaat dit om een fingerprint voor het inklokken en de andere is een face id nodig om een ruimte binnen stappen. Denk jij dat dit het beveiligingssysteem van de toekomst gaat worden? Wil je nog geen biometrie gebruiken op kantoor, maar ben je wel benieuwd naar andere mogelijkheden om je kantoorruimte te beveiligen? Bekijk dan eens de opties die SKEPP aanbied met Officekit.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button