Den HelderPolitiek

Informatiebijeenkomst voor bewoners over invulling Kooyhaven

Den Helder – De bewoners rond het gebied van Kooyhaven ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over plannen voor de inrichting van Kooyhaven. “Binnenkort gaan we met de bewoners in gesprek hoe we dit kunnen realiseren. Alle bewoners rond het gebied zijn welkom. We willen met de bewoners in alle rust in gesprek.”, aldus Jacoba Bolderheij, algemeen directeur van Port of Den Helder. De bijeenkomst vindt plaats op 20 augustus.

Tijdens de behandeling van de Kadernota 2021-2024 liet wethouder Kees Visser al weten dat er ontwikkelingen zijn bij de invulling van Kooyhaven. Bolderheij bevestigt dit. “Er is interesse vanuit een aantal bedrijven, waaronder de firma Marees. Zoals bekend is, werken wij ook met een consortium van bedrijven aan een waterstofvulstation. Bedrijven in dat samenwerkingsverband zijn naast de Port of Den Helder, Engie, Total en Damen Shipyard.”

Concrete interesse
Alle bedrijven zijn concreet geïnteresseerd, zo laat Bolderheij weten. “Het zou fantastisch zijn als deze bedrijven een bijdrage kunnen gaan leveren aan de verdere economische ontwikkeling en de verduurzaming van de regio. De energietransitie biedt veel kansen en we hopen die kansen te kunnen realiseren in onze regio op Kooyhaven.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button