Kop van Noord-Holland

Koffie voor de wachtende treinreizigers tijdens werk aan spoor

De grootste klussen vinden plaats in Schagen en Anna Paulowna

Advertentie:

Anna Paulowna – ProRail werkt, zoals eerder gemeld, in de periode van 11 tot en met 19 november aan het spoor tussen Heerhugowaard en Den Helder. De NS zet vervangend bussen in. De grootste klussen vinden plaats in Schagen en Anna Paulowna.

“Negen dagen geen treinen is niet zomaar iets,” zegt bouwmanager John Nieuwstad. “Dan moet je zorgen dat je zoveel mogelijk werk in één keer doet.” Om reizigers tegemoet te komen, worden op de stations Den Helder Zuid, Anna Paulowna en Schagen wachttenten neergezet en wordt door de week in de ochtendspits koffie uitgedeeld. “We willen graag iets terug doen voor het ongemak voor treinreizigers”, vertelt John.

“Bij station Schagen liggen sporen die niet meer gebruikt worden. Deze sporen en de bijbehorende wissels halen we weg. Daarnaast passen wij hier het spoor lay-out aan. Op spoor 2 kunnen treinen keren, spoor 3 wordt een vloeiend doorgaand spoor wordt. Ter hoogte van spoorwegovergang De Hoep halen we ook een spoor en wissels weg. Hierdoor wordt de overweg veiliger.” Ook in Anna Paulowna ligt ten zuiden van het station een spoor wat we gaan weghalen, inclusief de toeleidende wissels. Dat spoor is ooit aangelegd voor goederentreinen, maar die rijden nauwelijks meer op dit traject.”

Overgangen
“We zijn al het hele jaar in Noord-Holland al bezig met het vernieuwen van spoorwegovergangen. Dat doen we in deze negen dagen ook op dit traject. Onder meer in Breezand, Anna Paulowna, Oudesluis en Heerhugowaard. Hierdoor zijn overwegen tijdelijk afgesloten tijdens de werkzaamheden.” Verkeer wordt in overleg met de gemeentes ter plaatse omgeleid.

De periode waarin er geen treinen rijden gebruiken we ook om de installatie van de Koegrasbrug te vernieuwen. We vervangen een kast met de technische aansturing van de brug. Hierdoor blijft de brug betrouwbaar, wat belangrijk is voor het treinverkeer over de brug maar ook voor het scheepvaartverkeer op het Noordhollands Kanaal. Op het stuk spoor tussen Den Helder en Anna Poulowna wordt er ook nog een aantal andere plekken onderhoud gepleegd, onder meer aan landhoofden van bruggen.

Kijk voor meer informatie op de website van ProRail.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button