Den Helder

Teststraat Covid-19 in Den Helder

Den Helder – Het college van B&W heeft besloten om medewerking te verlenen aan de GGD om de Handelskade 10 in Den Helder in te richten als teststraat voor het testen van inwoners op Covid-19. Het college is door de GGD gevraagd deze locatie ter beschikking te stellen.

Op dit moment zijn er twee teststraten in de regio, namelijk in Alkmaar en Zwaag. In de Noordkop ontbreekt een dergelijke teststraat, wat inhoudt dat inwoners uit deze regio naar Alkmaar of Zwaag moeten als ze zich willen laten testen of ze besmet zijn met het COVID-19 virus. De GGD is op zoek gegaan naar andere geschikte locaties om teststraten te realiseren. 

In Den Helder is een ziekenhuis gevestigd en naast de eigen inwoners is ook de toestroom van defensiepersoneel en toeristen, zo geeft de gemeente aan. “Vanuit dat oogpunt hebben wij gevraagd aan de GGD om een teststraat in onze gemeente op te zetten. Ook vanuit onze rol als centrumgemeente is het wenselijk om een testlocatie in de gemeente Den Helder te realiseren”, zo laat het college van B&W weten.

Volgens B&W is de Handelskade 10 een geschikte locatie om als testlocatie te kunnen fungeren. “Dit is ons eigen terrein en kan ingericht worden om dienst te doen als teststraat.”

Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button