Den Helder

Teststraat Covid-19 in Den Helder

Den Helder – Het college van B&W heeft besloten om medewerking te verlenen aan de GGD om de Handelskade 10 in Den Helder in te richten als teststraat voor het testen van inwoners op Covid-19. Het college is door de GGD gevraagd deze locatie ter beschikking te stellen.

Op dit moment zijn er twee teststraten in de regio, namelijk in Alkmaar en Zwaag. In de Noordkop ontbreekt een dergelijke teststraat, wat inhoudt dat inwoners uit deze regio naar Alkmaar of Zwaag moeten als ze zich willen laten testen of ze besmet zijn met het COVID-19 virus. De GGD is op zoek gegaan naar andere geschikte locaties om teststraten te realiseren. 

In Den Helder is een ziekenhuis gevestigd en naast de eigen inwoners is ook de toestroom van defensiepersoneel en toeristen, zo geeft de gemeente aan. “Vanuit dat oogpunt hebben wij gevraagd aan de GGD om een teststraat in onze gemeente op te zetten. Ook vanuit onze rol als centrumgemeente is het wenselijk om een testlocatie in de gemeente Den Helder te realiseren”, zo laat het college van B&W weten.

Volgens B&W is de Handelskade 10 een geschikte locatie om als testlocatie te kunnen fungeren. “Dit is ons eigen terrein en kan ingericht worden om dienst te doen als teststraat.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button